• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Vademecum od operona - Pol/Ang/Mat/Geo

Moderator: Jak To

autor: ChickenTrip » 06 stycznia 2014, 18:36

Witam.

Kupię Vademecum od Operona.

Konkretnie to:
Matura Vademecum Operon Geografia - poziom rozszerzony rok 2014;
Matura Vademecum Operon Matematyka - poziom podstawowy rok 2013 lub 2014;
Matura Vademecum Operon j. polski - poziom podstawowy rok 2013 lub 2014;
Matura Vademecum Operon j. angielski - poziom podstawowy rok 2013 lub 2014.

Jeśli ktoś ma, to odkupię.

Pozdrawiam serdecznie.
Obrazek
Awatar użytkownika
ChickenTrip
Random

autor: Packa » 06 stycznia 2014, 18:59

Ja mam gdzieś Vademecum z Geografii rozszerzonej. Ale stary rocznik, bo nawet jak ja pisałam maturę, to był już dwa lata nowszy (chyba). Ale jeśli chodzi o treść, to nic się nie różnił.
Nie wiem jak teraz.

Jeżeli nikogo nie znajdziesz, kto chciałby sprzedać - daj znać, mogę pożyczyć na czas matury (tegoroczna?), a potem mi oddasz ;)

Ale powiem Ci szczerze, że chyba z Vademecum z Operona najmniej korzystałam :P
Nasze Ślady - www.nasze-slady.blogspot.com - Zapraszam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Packa
Pojechał/a busem na ASR

autor: ChickenTrip » 06 stycznia 2014, 20:07

Witaj,
Akurat z Geografii chciałbym aktualne, bo tam są aktualne dane po prostu. Geografia to taka dziedzina nauki, gdzie co roku się coś zmienia. To nie matematyka, gdzie już raczej nikt nowych wzorów nie wymyśli ;)
A który rocznik dokładniej?.
Tak tegoroczna matura.
A od kogo korzystałaś najwięcej? ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ChickenTrip
Random

autor: Packa » 06 stycznia 2014, 21:08

Najwięcej z własnych notatek itp. :P Bo miałam super przygotowanie w szkole (nauczyciel z powołaniem).

Mam to Vademecum chyba z 2009, albo 2008? Dokładnie nie pamiętam. I mówię - wcale aż tak nieaktualne nie było ;) Tam się tylko kilka stron zmienia, np. z konfliktami, z demografii itp. ale to nie jest aż tak dużo ;) Przynajmniej ja nie poczułam różnicy.

A maturę z matematyki ciągle zmieniają, że vademecum do matury się bardziej zmienia i odaktualnia :P Ale do matematyki polecam taką czarno-krwistą książkę bodajże Kiełbasy.

Do tego miałam jakąś książkę z procesami fizycznymi, nie pamiętam tytułu, później sprawdzę, jak będę w domu, ale to niezbyt szybko...
Nasze Ślady - www.nasze-slady.blogspot.com - Zapraszam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Packa
Pojechał/a busem na ASR

autor: Marta » 07 stycznia 2014, 05:40

Do matmy również polecam Kiełbasę, przygotowywałam się tylko z niej i poszło całkiem nieźle, do tego jest chyba tańsza od operonu. Jak coś to mam obie części chyba z 2012 roku(rozszerzenie), mogę odstąpić, mi już i tak się nie przyda.
Marta
Random

autor: ChickenTrip » 07 stycznia 2014, 23:31

Dzięki za odpowiedzi.
geografie już zakupiłem od Operonu.
W sumie, to na innych mi tak bardzo nie zależy. Ważne by z Geo było 100%, a reszta to na styk.
Co do kiełbasy, to też o tym myślałem i chyba zakupię. Ja zdaję podstawę, więc rozszerzony mało mi pomoże. Może ktoś Waszych znajomych ma - popytajcie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ChickenTrip
Random

Wróć do Kupię